Categorieën
Afkicken Natuurlijke Krullen Methode

Je hoofdhuid en je haar zijn twee verschillende dingen

Logisch nagedacht weten we het best; onze haren en onze hoofdhuid zijn twee verschillende dingen. Maar eerlijk is eerlijk: behandel jij je hoofdhuid wel eens? Ik bedoel: los van het wassen en het verzorgen van je haar, waarmee je automatisch je hoofdhuid ook wast? Nee hè, vast niet. Deed ik ook nooit.

Hoe verzorg je je hoofdhuid?

Je hoofdhuid is gewoon een velletje, net zoiets als het velletje op je wang, of je arm. En je wang of je arm behandel je vast wèl met voedende crème, of olie. Toch? Dus waarom zou je dan je hoofdhuid niet ook zo verwennen? Flauwe vraag, hè? Want ik weet het antwoord wel: omdat je – zodra je met olie in de weer gaat – je je haren ook haar wel mee moet nemen. Denk je. Om vervolgens te eindigen met een plakkerige boel. Denk je. Je bent niet kaal, dus tja? Hoe verzorg je nu je hoofdhuid, waarmee je indirect ook je krullen verzorgt? En: waarom zou je?

Olijfolie behandelingen

Heel af en toe deed ik wel eens een oliemasker in mijn haar en dan sliep ik met een oud t-shirt met lange mouwen om mijn hoofd geknoopt. Dat is het enige wat ik indirect ooit aan mijn hoofdhuid heb gedaan. Maar die olijfolie-behandelingen vond ik altijd zo heftig. Je krijgt het er gewoon nauwelijks uit. Ja, met veel zeep. En dan heb je alles weer teniet gedaan, is je haar weer net zo pluizig als voorheen. En het hoeft ook helemaal niet zo intens, om je haar te voeden.

Wil je ook leren hoe je dit precies moet doen? Plus, welke olie je moet gebruiken? Schrijf je dan in voor je gratis lessen!

Daarin behandel ik:

  • Les 1: In les 1 leer je wanneer je nog wel sulfaathoudende shampoo moet gebruiken (en welke het beste is) en vertel ik je over de vier methoden om je haar te ontdoen van chemische troep, zodat je op een schone, gezonde, natuurlijke, cruelty-free manier verder kunt met je haar + producten waar je haar supermooi van wordt. Goed voor jou, goed voor de aarde en zélfs goed voor je portemonnaie. Er is ook een boodschappenlijstje voor de eerste 4 weken in opgenomen.
  • Les 2: In deze les leer je hoe je je hoofdhuid moet behandelen met olie (en waarom wij krullenkopjes dat nu juist meer en vaker moeten doen dan de ‘stijlies’) en hoe je voorkomt dat het een vette bende wordt.
  • Les 3: In deze les leer je hoe je je haar van vocht kan voorzien (en dan bedoel ik natuurlijk niet: water) en hoe je voorkomt dat je haar daar te zwaar van wordt.
  • Les 4; komt
  • Les 5: komt

Je komt hiermee ook op de mailingslijst van Natuurlijke Krullen. Mocht je dat niet meer willen, kun je je met een klik zo weer uitschrijven!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.